Skip to content
Stensättning

Stensättning

Hantverk som håller måttet

En stenbeläggning är elegant och hållbar, förutsatt att den är väl utförd. Att slarva vid stensättning av till exempel en garageuppfart, som dagligen utsätts för stora krafter, leder ganska snart till att stensättningen blir ojämn och till slut obrukbar.

Vi ser alltid till att din stensättning blir maximalt hållbar utifrån vad den ska användas till. Det gör vi genom att välja rätt material och rätt metodik och att undvika kompromisser i alla led. Kraftigare sten krävs till exempel om det handlar om att stensätta en parkering eller en garageuppfart än om det handlar om en uteplats i trädgården.

Att välja rätt sten

Valet av sten påverkar både utseende och funktion. Generellt gäller att utseende kostar mer, men om det estetiska inte är jätteviktigt så kanske betongplattor fungerar utmärkt i stället för natursten.

Litet eller stort är inte bara en fråga om utseende utan påverkar också hur det känns att gå på stenläggning. Här är den egna smaken det viktigaste. Har du svårt att bestämma dig hjälper vi dig så klart gärna med tips och råd.

Stensättning

Stenplattor
Stenplattor i natursten som skiffer eller granit är otroligt vackert och passar på till exempel altanen eller trädgårdsgången. Natursten håller länge och blir bara vackrare med åren.

Betong
Betongplattor är mycket hållbara och ger ett snyggt resultat, men de har dock en tendens att se lite luggslitna ut efter några år. Är utseendet av mindre betydelse än funktionen så är dock betongplattor utmärkta att stensätta med.

Gatsten
Gatsten i ett vackert mönster gör sig utmärkt på garageuppfarten eller på trädgårdsgången. Dessa stenar är oftast huggna av granit.

Kullersten
Runda kullerstenar i varierande färg kan fungera fantastiskt bra som ett komplement till gatsten eller stenplattor, till exempel som avgränsning mot en husfasad. Här gäller det för stensättaren att hitta stenar som kompletterar varandra i både färg och storlek.

Ett gott hantverk vinner alltid i längden

När du anlitar oss för stensättning kan du vara säker på att få ett väl utfört arbete och en stensättning som håller i många år. Vi lämnar aldrig ett uppdrag innan du som kun känner at du är helt nöjd och självklart har du alltid garanti på det utförda arbetet.

Varmt välkommen att kontakta oss om du behöver hjälp med stensättning eller något annat markarbete i Karlstad med omnejd!

Kontakta

Arbetsledare
Dean Nestor
073 559 87 72
nestorssten@gmail.com

eller

Arbetschef
Thomas Eiksen
054 777 02 05
thomas@raumsmaskin.se

Stensättning
Stensättning